Collan-Kollanus-sukuseura ry

Esittely ja historia 

Ajankohtaista 

Seuran jäsenyys

Sukututkimus

Tapahtumia

Säännöt 

Hallitus

Kokoukset

Sukukokous

Valokuvat 

Suvun historiaa

Sukutaulu Claudius

Sukutaulu Henrik 

Sukutarinoita

Julkaisuja

Kevätretki Helsingin Hietaniemen hautausmaalle 5.5.2012

Poutaisena toukokuun lauantaina kokoontui noin 30 suvun jäsentä hautausmaan kierrokselle. Timo Linkola johdatti osallistujia edesmenneiden sukulaisten haudalta toiselle kertoen heidän historiastaan ja elämästään. Sukuluetteloiden sivuilla vain niminä esiintyneet henkilöt tulivat tutuiksi ja todellisiksi mielenkiintoisen kierroksen aikana.

Nettisivullamme "Sukutarinoita" on Timon suomentamaa tekstiä Augusta Krookin kirjasta, jossa kerrotaan Hietaniemen hautausmaalla lepäävistä suvun jäsenistä.

Sukumme edesmenneistä jäsenistä aika moni on haudattu Helsingin Hietanimen hautausmaalle. Etsittäessä Collan, Kollanus ja Linkola sukunimillä sieltä löytyy 18 hautaa ja niistä 77 sukulaistamme. Useampi sukulaisista on esim. kysynyt missä on säveltäjä Karl Collanin hauta. Sen vierestä löytyy monta suvun jäsentä esim. salaneuvos, keisariperheen henkilääkäri Alexander von Collanin hauta ja Suomen Pankin johtajan Clas von Collanin hauta. Kävelyä voi jatkaa esim. Helsingin yliopiston apteekkari Alexander Collanin, tehtailija August Kollanuksen (Kalja-Kollanus), aktivisti Albert Collanin (pomminrakentaja, saksalaisten ampuma), kouluneuvos Anni Collanin, kauppias Johan Kollanuksen tai professori Kaarlo Linkolan haudoille. Useimmissa näistä haudoista on joukko muita perheen jäseniä. Pienten sankarihautalaattojen alla on kaksi Linkolaa.

Päivitetty 11.10.2013, Ylläpitäjä Rauni Rautanen, email rauni_rautanen@yahoo.fi