Collan-Kollanus-sukuseura ry

Esittely ja historia 

Ajankohtaista 

Seuran jäsenyys

Sukututkimus

 Tapahtumia 

Säännöt 

Hallitus 

Kokoukset 

Sukukokous

Valokuvat 

Suvun historiaa 

Sukutaulu Claudius

Sukutaulu Henrik 

Sukutarinoita

Julkaisuja

Tietosuoja

Sukukokouksessa 10.8.2014 valittu hallitus ja varajäsenet

Titta Karjalainen
Bertel Jungin tie 1 C
00570 Helsinki
040 675 3556
titta.karjalainen(ät)vertti.fi

Sukuseuran puheenjohtaja Titta Karjalainen on valmistunut kauppatieteilijäksi Vaasan kauppakorkeakoulusta vuonna 1994. Titta on syntynyt Pieksämäellä ja kuuluu siten Henrikin sukuhaaraan. Taloushallinnon parissa tehty päivätyö on tapahtunut aluksi Venäjällä ja nyttemmin pääkaupunkiseudulla. Koti sijaitsee Helsingin Kulosaaressa, mutta siteet ovat edelleen kiinteät Pieksämäen seudulle.

Timo Linkola
Lohitie 7 B 6, 02170 Espoo
050 563 8426
timo(ät)linkola.net

Sukuseuran varapuheenjohtaja Timo Linkola on äskettäin eläkepäiville siirtynyt tekniikan lisensiaatti, joka toimi pitkään Suomen Kuntaliitossa kansainvälisen projektitoiminnan päällikkönä. Kaavoitettuaan maanmittarina 1970-luvun ajan Varsinais-Suomen kuntia hän on myöhemmin toiminut 25:ssä maassa niin kehitysmaissa kuin Itä-Euroopassa. Pääkohteita ovat olleet Libya, Venäjä, Makedonia, Latvia ja Kiina. Timon kellarissa on laaja isältä peritty Claudius Collanin sukuhaaraa käsittelevä arkisto satoine valokuvineen. Timo on Sulkavan Linkolan talon nuorimman pojan Julius Collanin nuorimman pojan Olavi Linkolan vanhempi poika, nyt jo itse isoisä, joka asuu Espoon Haukilahdessa ja mökkeilee Jyväskylässä.

Jouni Linkola
Erkinkuja 11, 04400 Järvenpää
050 555 0466
jouni.linkola(ät)gmail.com

Piia Moilanen
Vannetie 53 b, 00430 Helsinki
040 731 6757
piia.moilanen(ät)businessfinland.fi

Piia on syntynyt Porvoossa, viettänyt lapsuutensa Pieksämäellä, opiskellut Tampereella (TkL) ja muuttanut töiden perässä Helsinkiin. Piian neljä lasta ovat paljasjalkaisia helsinkiläisiä, joita kielikylvetetään (mökkeillään) säännöllisesti Henrikin sukuhaaran kotikonnuilla Savossa.

Jutta Noponen
Iirislahdentie 1
02230 Espoo
jutta.noponen(ät)saunalahti.fi

Per Johanin pojan Clasin sukuhaaraa edustaa Jutta, joka on ajautunut sukuharrastuksen pariin tätinsä Irja Noposen ("Iippa") sukua koskevien kuvien ja muistiinpanojen avulla. Jutta on kasvatustieteen maisteri jatoimii erityislastentarhanopettajana Espoossa. Musiikki on rakas harrastus, viulun vinguttelu jatkuu parinkymmenen vuoden soittotauon jälkeen Kauniaisten orkesterissa, kakkosviulun takapultissa.

Marja Paavilainen
040 558 8724
marja.paavilainen(ät)pp.inet.fi

Marja Paavilaisen juuret ovat syvällä Savossa ja ulottuvat aina Henrikin haaran alkukotiin Pieksämäen Seppälänmäelle. Isoisä Fredrik Kollanus rakensi tosin oman ”Impivaaransa” eli Kurolan tilan Pieksämäen Lahnasen kylään. Nykyään Porvoossa asuva Marja on ammatiltaan vastaava tuottaja. Hän on työskennellyt erilaisissa toimitustehtävissä useissa sanomalehdissä, Yleisradiossa, indy-yhtiöissä ja ympäristöministeriössä.

Sanotaan, että viisikymppisenä alkavat viherkasvit ja sukututkimus kiinnostaa. Vielä ne eivät kuitenkaan ole syrjäyttäneet kaikkia nuoruuden harrastuksia kuten lukemista ja liikuntaa.


Rauni Rautanen
Dagmarinkatu 12 B 21, 00100 Helsinki
0400 463 652
rauni_rautanen(ät)yahoo.fi

Sukuseuran sihteeri, taloudenhoitaja ja nettisivujen ylläpitäjä Rauni Rautanen on jäänyt elokuussa 2011 eläkkeelle Suomen Liikemiesten Kauppaopiston lehtorin virasta 33 työvuoden jälkeen. Opetusaineina olivat toimistotekniikka ja tietojenkäsittely. Rauni on Henrikin haarasta, Seppälänmäen sukutalossa syntynyt; isänsä Esa (Esko), isoisänsä Vilhelm (Ville) ja isoisoisänsä David Kollanus (Linkolan keräämässä sukutaulussa 46). Raunin hallussa on tällä hetkellä Henrikin haaran vanhaa aineistoa ja uudenpaa kertyy koko ajan lisää. Rauni asuu Helsingin keskustassa, mökkeilee Pieksämäellä ja Pertunmaalla.

Varajäsenet

Matti Collan
matti(ät)markkumatti.net

Kaija Kollanus
kaija.kollanus(ät)hotmail.com

Hannu Linkola
hannu.linkola(ät)alumni.helsinki.fi

Anu Moilanen
anu.moilanen(ät)orionpharma.com

 

Päivitetty 28.10.2017, Ylläpitäjä Rauni Rautanen, email rauni_rautanen@yahoo.fi