Collan-Kollanus-sukuseura ry

Esittely ja historia 

Ajankohtaista 

Seuran jäsenyys

Sukututkimus

 Tapahtumia 

Säännöt 

Hallitus 

Kokoukset 

Sukukokous

Valokuvat 

Suvun historiaa 

Sukutaulu Claudius

Sukutaulu Henrik 

Sukutarinoita

Julkaisuja

Tietosuoja

Sukukokouksessa 28.9.2019 valittu hallitus ja varajäsenet

Marja Paavilainen
040 558 8724
marja.paavilainen(ät)pp.inet.fi

Sukuseuran puheenjohtajan Marja Paavilaisen juuret ovat syvällä Savossa ja ulottuvat aina Henrikin haaran alkukotiin Pieksämäen Seppälänmäelle. Isoisä Fredrik Kollanus rakensi tosin oman ”Impivaaransa” eli Kurolan tilan Pieksämäen Lahnasen kylään. Nykyään Porvoossa asuva Marja on ammatiltaan vastaava tuottaja. Hän on työskennellyt erilaisissa toimitustehtävissä useissa sanomalehdissä, Yleisradiossa, indy-yhtiöissä ja ympäristöministeriössä.

Sanotaan, että viisikymppisenä alkavat viherkasvit ja sukututkimus kiinnostaa. Vielä ne eivät kuitenkaan ole syrjäyttäneet kaikkia nuoruuden harrastuksia kuten lukemista ja liikuntaa.

Titta Karjalainen
Bertel Jungin tie 1 C
00570 Helsinki
040 675 3556
titta.karjalainen(ät)vertti.fi

Titta Karjalainen on valmistunut kauppatieteilijäksi Vaasan kauppakorkeakoulusta ja nykyisin ansaitusti vapaaherrana. Titta on syntynyt Pieksämäellä ja kuuluu siten Henrikin sukuhaaraan. Taloushallinnon parissa tehty päivätyö tapahtui aluksi Venäjällä ja myöhemmin pääkaupunkiseudulla. Koti sijaitsee Helsingin Kulosaaressa, mutta siteet ovat kiinteät Pieksämäen seudulle.

Anja Laurila
Keskusraitti 5 B 6, 30100 Forssa
0400 930 103
anja.laurila(at)surffi.net

Anja Laurila on eläkkeellä oleva psykologian tohtori. Hän on työn ohella kirjoittanut tietokirjoja ja kasvattanut oman tyttärensä lisäksi kolme sijaiskotilasta ala-asteikäisestä aikuiseksi. Kokemukset sijaisäitinä tekivät hänestä tietokirjailijan. Eläkepäiviin sisältyy ”mummuilun” ja aktiivisen kuntoliikunnan lisäksi Soroptimistitoimintaa, koulutuskeikkoja, sijaisvanhempien tukipuhelimen päivystystä, tietokirjoittamista, runojen kirjoittamista ja osallistumista monenlaiseen toimintaan Forssan seurakunnassa. Pieksämäkeläisen äidin suvun tutkiminen johdatti hänet Seppälänmäelle ja liittymään Henrikin jälkeläisenä sukuseuraan. DNA:n tuloksena löytyi myös yhteys Henrikin jälkeläisten Virojoen haaraan. Myöhemmin löytyi vielä tieto kuulumisesta myös Claudiuksen sukuhaaraan.

Timo Linkola
Lohitie 7 B 6, 02170 Espoo
050 563 8426
timo(ät)linkola.net

Timo Linkola on äskettäin eläkepäiville siirtynyt tekniikan lisensiaatti, joka toimi pitkään Suomen Kuntaliitossa kansainvälisen projektitoiminnan päällikkönä. Kaavoitettuaan maanmittarina 1970-luvun ajan Varsinais-Suomen kuntia hän on myöhemmin toiminut 25:ssä maassa niin kehitysmaissa kuin Itä-Euroopassa. Pääkohteita ovat olleet Libya, Venäjä, Makedonia, Latvia ja Kiina. Timon kellarissa on laaja isältä peritty Claudius Collanin sukuhaaraa käsittelevä arkisto satoine valokuvineen. Timo on Sulkavan Linkolan talon nuorimman pojan Julius Collanin nuorimman pojan Olavi Linkolan vanhempi poika, nyt jo itse isoisä, joka asuu Espoon Haukilahdessa ja mökkeilee Jyväskylässä.

Rauni Rautanen
Dagmarinkatu 12 B 21, 00100 Helsinki
0400 463 652
rauni_rautanen(ät)yahoo.fi

Sukuseuran sihteeri, taloudenhoitaja ja nettisivujen ylläpitäjä Rauni Rautanen on jäänyt elokuussa 2011 eläkkeelle Suomen Liikemiesten Kauppaopiston lehtorin virasta 33 työvuoden jälkeen. Opetusaineina olivat toimistotekniikka ja tietojenkäsittely. Rauni on Henrikin haarasta ja Seppälänmäen sukutalossa syntynyt. Raunin hallussa on tällä hetkellä Henrikin haaran vanhaa aineistoa. Rauni asuu Helsingin keskustassa, mökkeilee Pieksämäellä ja Pertunmaalla.

Mika Siivola
0400 788 435
mika.siivola@gmail.com

Maaseudulla asuva, sukututkimusta harrastava hallituksen jäsen, joka pitää luonnosta, kasveista ja puutarhasta huolta. Isäntä Paimion Ylimarkulan tilalla vuodesta 1999. Turkulainen, mutta maalainen mieleltään.

Varajäsenet

Elli Collan
Hallistuksen varapuheenjohtaja


Hannu Linkola
hannu.linkola(ät)alumni.helsinki.fi

 

Päivitetty 13.10.2019, Ylläpitäjä Rauni Rautanen, email rauni_rautanen@yahoo.fi